Sukkerfri uddeling i vuggestuen

Sukkerfri uddeling i vuggestuen

I torsdags havde Hector sidste dag i vuggestuen. Det var ærlig talt helt sørgeligt, men jeg har også en dreng, som er klar til nye udfordringer nu. I anledning af hans afslutning i vuggestuen delte han dadelkugler ud – og hooold nu op en succes! I dag var det så første dag i børnehaven. Det var Rami, som var med i dag, og det gik super godt.

Med tre børnefødselsdage og en afslutning i vuggestuen bag os, er det blevet til lidt forskellig uddeling af frugt mm., og det vil jeg gerne dele med jer. Jeg håber, I kan bruge det til inspiration, hvis I mangler idéer til fx fødselsdag i vuggestuen eller børnehaven. Ingen af tingene er tilsat sukker, da vuggestuen havde en nul sukker politik – frugtsukker undtaget.

Den dekorative
Frugtmonsteret her er super festligt og egentlig også forholdvis nemt. Jeg lavede det dagen i forvejen. Man udhuler en vandmelon, skærer en mund samt et hul i toppen og placerer den i en stort fad. Skær siderne af ananasen, så det inderste i ananasen forsat sidder på toppen, og put denne stilk ned i hullet på vandmelonen. Skær enderne af en citron og halver den, og halver en vindrue. Disse fastgøres med tandstikker som øjne, som vist på billedet. Skær vandmelon, ananas og andet frugt, fx jordbær, vindruer og mango, ud. Fyld fadet og monsterets mund med frugt – og voila!

dsc_0861

Den hurtige
Disse delfiner er virkelig hurtige, og jeg lavede dem samtidig aftenen før, så det var virkelig nemt. Der er intet som skal skæres, kun vindruer som skal vaskes, og børnene elskede dem. Halver stilken på bananen, og sæt en vindrue med flad heri. Tegn øjne på bananen med en sprittush. Sæt bananen i en plastikkop, og skær evt. lidt af bunden, hvis bananen er for lang. Kom fx ostehaps, rosiner og en figenstang i hver kop. Jeg havde også taget resten af vindruerne med, det er nemlig altid et hit.

dsc_7175

Den nemme
Det her er godt nok ikke noget vi har brugt til uddeling, men det kunne man nu sagtens have gjort. Hector er helt pjattet med biler, hvorfor vi også har holdt fødselsdag med biler-tema to gange nu. Sidste år havde jeg lavet frugt trafiklys, som bare er jordbær, ananas og vindruer på spyd. Derudover havde jeg lavet frugtbiler. Jeg skar æblerne i både dagen før, og satte halverede vindruer på med tandstikker lige inden de skulle serveres. Æbler bliver hurtigt brune, når de er skåret, men hvis man gnider dem med citron eller opbevarer dem i danskvand, så bevarer de deres lækre farve. Jeg gjorde det sidste, og det virkede perfekt.

dsc_7397

dsc_7412

Den sjove
Denne frugtpizza syntes børnene var rigtig sjov, fordi de kunne lege, at de sad og spiste pizza, og så er den tilmed super nem at lave. Jeg lavede fire styks. Dagen før skar jeg jordbær og kiwi, og resten lavede jeg om morgenen, men de kan sagtens forberedes om aftenen. Pizzabakkerne fik vi selvfølgelig fra et pizzaria. Man skærer jordbær og kiwi ud. Jeg skar kiwien i skiver og brugte en lille form til at trykke dem ud formet som blomster. Vandmelonen skæres i skiver og deles i seks styker. Fordel jordbær, kiwi og blåbær på toppen og drys med kokos.

dsc_4004

Den sunde
Den pølsehornslarve er både lækker, sund og dekorativ. Jeg lavede tre styks samt lidt ekstra pølsehorn til os selv. Jeg brugte 30 kyllingepølser, så der også var til dem, som ikke spiser svinekød. I får opskriften her, ingredienserne er markeret med fed. Kom 150 g frossen spinat i hakkeren/blenderen sammen med 2,5 dl kogende vand, og kør den indtil spinaten er helt finthakket. Opløs 25 g gær i det lunkne spinat. Hæld dette i en skål/røremaskine sammen med 1/2 æg, 25 g smør, 1 tsk. salt, 1 tsk. honning, 100 g grahams mel og 400 g hvedemel. Ælt dejen længe til den er let og klistret, og lad den hæve lunt i en time. Lav nu 6 pølser af dej af 30 g samt en bolle af 50 g (til en enkelt larve). Sno dejpølserne omkring de små kyllingepølser og læg dem på en række med bollen for enden. Lad det efterhæve en times tid, pensel herefter med sammenpisket æg og bag ved 200 grader i almindelig ovn i 12 minutter. Hvis du gerne vil aflevere dem lune, så skær hovedet af og bag dette færdigt, mens resten kun bages i 8 minutter, så kan du færdigebage pølserhornene om morgenen næste dag, og fastgøre hovedet med tandstikker. Hovedet dekoreres med glasur og rosiner som øjne, samt vindruer på tandstikker som følehorn.

dsc_4002

Den lækre
De her dadelkugler er virkelig mums, og børnene synes, det er det rene slik, selvom der ikke er tilsat noget sukker. De laves således: 150 g mandler overhældes med kogende vand i en gryde, hvorefter de skal stå 10 min. med låg på. Herefter kan de let smuttes. Kom de smuttede mandler i en foodprocesser sammen med 300 g stenfri dadler, vaniliekorn fra en vaniliestang, 2 spsk. kakaopulver og 2 spsk. kokosolie. Blend det hele sammen til en klistret masse. Man skal ind i mellem trykke massen ned med en ske, da det ellers sætter sig fast i siderne. Når dette er blendet til en jævn masse, vendes små mundrette kugler i kokosflager. Kuglerne dækkes til og sættes på køl natten over. Næste morgen kan kuglerne evt. lige rulles lidt, så de bliver perfekte og runde, det er nemlig nemmere, når de ikke er så klistrede. Da vi kom i vuggestue dekorerede jeg kuglerne med små madpinde med dinosaurer på fra Søstrene Grene.

dsc_4467

Det var alt for denne gang. Jeg glæder mig til at fortælle lidt om Hectors første uge i børnehaven på næste tirsdag.

 

Hokus, pokus, filiokus filiorum til vi ses igen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri uddeling i vuggestuen