1 års Cake Smash

1 års Cake Smash

I går fyldte vores lille Tulle 1 år. Det kan jeg næsten ikke fatte. Hvornår blev hun lige så stor? Jeg synes, jeg skulle have sådan en lang barsel med hende, og nu er den ved at være slut.

I anledning af hendes første fødselsdag, ville jeg gerne have nogle gode billeder. Da Hector fyldte 1 år, fik han sin egen kage. Dengang var jeg selvfølgelig total overskudsagtig og bagte en banankage uden sukker. Dog havde jeg overtrukket den med hjemmelavet fondant, som mest var til pynt. Det tog en helvedes tid at lave, og den var ærlig talt ikke særlig køn. Da min venindes datter fyldte 1 år, lavede vi også et cake smash fotoshoot. Det var til gengæld mega vellykket. Vi lavede en flot kage til hende, og det var så gennemført i deres store herskabsstue fyldt med balloner. Jeg ville gerne lave noget lignende på trods af vores trænge pladsforhold. Jeg er rigtig tilfreds med resultatet – mest af alt fordi der kom så mange skønne ansigtsudtryk blandt billederne.

Det var en høj prioritet, at kagen skulle være nem, for vi kom hjem fra ferie om lørdagen, hvor jeg så både skulle købe ind og lave kagen. Jeg købte to pakker lagkagebunde, som blev skåret mindre ved at trykke dem ud med en skål. To pakker Dr. Oetker jordbær mousse blev pisket med 1/2 l mælk. Kagen blev så fyldt med banan og jordbær mousse og efterfølgende smurt op med mousse af to gange. Til sidst blev den pyntet med kys og krymmel. Det var virkelig Easy Peacy – ingen avanceret bagekunst!

Ingredienser:

  • 6 lagkagebunde
  • 2 pakker Dr. Oetker jordbær mousse
  • 1/2 l mælk
  • 2 bananer
  • Kys
  • Krymmel

Normalt går vi meget op i, at vores børn ikke skal fyldes med sukker, men i går var altså en undtagelse. Aura var helt lykkelig for sin kage, og det var virkelig sjovt at se hendes ansigt, da hun smagte den. Selvom hun nød den og hyggede sig, spiste hun ikke så meget af den, og det var til Hectors store fryd, da vi kunne skære ham et lækkert stykke efterfølgende.

Jeg ville også gerne have et billede af Aura udenfor, især fordi lyset indenfor ikke var ideelt til billeder, som I kan se. Det var meningen vi skulle have taget det i Valby Parken, men overskuddet var ikke lige til en familieudflugt, så vi tog det i stedet her, hvor vi bor.

Normalt så laver vi noget særligt på børnefødselsdagene. Vi plejer at være med i vuggestuen og dele ud, og efterfølgende bruge dagen i fx Legelang eller Tivoli. Men efter vores tur i Jylland, hvor vi har været I Zoo, Legoland x 2 og Legeland, havde vi alle mest brug for en stille og rolig dag herhjemme. Det var tiltrængt og hyggeligt. Rami skar dør og vinduer i en stor papkasse, hvilket var et kæmpe hit hos begge ungerne, som så var godt beskæftiget længe. Aura fik selvfølgelig også gaver. Vi gav hende en højdemålet fra Hagelens, en By Klip Klap stol og en bamse, og af hendes storebror fik hun vandlegetøj og en dukke.

I dag har jeg valgt at holde hende hjemme, da hun trængte til lidt ro. I morgen skal hun dele ud i vuggestuen. Jeg har tænkt mig at bage nogle sukkerfrie muffins, og jeg har fundet en opskrift hos en af mine yndlings madbloggere, Valdemarsro. Find opskriften her: https://www.valdemarsro.dk/hverdagsmuffins-uden-sukker/

På lørdag skal vi holde stor fødselsdagsfest. Jeg føler ikke rigtig der er styr på noget, og alligevel så er der. Pynten er købt for længe siden, kagerne skal jeg selv lave og Rami skal lave maden. Så det eneste vi reelt set skal have på plads er den endelige indkøbsseddel. Det er lidt omstændigt at holde fødselsdag, fordi vi ikke kan holde det hos os selv, og derfor skal låne et lokale. Til gengæld bliver det rigtig fint og festligt, og jeg er sikker på, hun får en skøn fødselsdag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 års Cake Smash