1 års fødselsdag

1 års fødselsdag

I lørdags holdte vi Auras 1 års fødselsdag for familien. Som I ved, hvis I følger med, så bor vi i en lille københavner lejlighed, som ikke kan rumme 27 gæster, så derfor havde vi lånt et skønt lokale af Ramis arbejdsplads. Det gør selvfølgelig også, at det bliver lidt ekstra omstændigt, fordi man skal transportere alle tingene derover, og da det er forholdsvis stort, så skal der også ret meget pynt til. For at minimere opvasken havde jeg købt papservice i Søstrene Grene. De har sommetider noget virkelig pænt, og jeg fandt noget rigtig piget med blomstermotiv. Her købte jeg også servietter, sugerør, honeycomb, bannere, gaveposer og kroner til børnene, cupcakeforme samt dekoration til disse. Det er super, når man kan få en masse som passer sammen, og ikke skal rende tusind forskellige steder. Jeg købte også 1-tals folieballoner, men af en eller mærkelig grund, så kunne de ikke svæve, når vi fyldte helium i. Latex balloner samt helium bestilte jeg hos CTI party. Jeg købte 300 balloner, da vi så har til en anden gang, men må indrømme at kvaliteten var ret ringe, desværre. Derudover købte jeg papirduge hos Bilka og foliebakker og plastikbestik i sølv hos Biltema. Man troede seriøst det var rigtig bestik, indtil man løftede det. Det kan jeg meget godt lide.

Til børnene havde jeg lavet små gaveposer med modulervoks, en pose lego og snacks fra Ella’s kitchen. Der var også et par chokolader til de store børn. Jeg synes, det var et stort hit, og det gav lidt ro på drengene, som jo ellers kan være ret vilde, når de er sammen. Heldigvis var der også en gynge lige udenfor lokalet, og der kunne de også hygge sig og brænde lidt krudt af.

Når vi holder fødselsdag, så er fordelingen altid sådan, at Rami står for maden, mens jeg står for desserten og for at pynte op. Rami havde tryllet den lækreste buffet frem, og jeg bliver simpelthen lige imponeret hver gang.

Menuen stod på:

  • To tortellinis retter
  • Pasta med oksekød
  • Græsk salat
  • Grøn salat
  • Pizza
  • Tre slags tærter
  • Mini hotdogs
  • Frikadeller
  • Kartoffelsalat

Heldigvis havde vi rester til om aftenen, hvor min bror og hans kæreste skulle overnatte, og maden smagte næsten endnu bedre, fordi vi var blevet rigtig godt sultne.

Til dessert skulle vi selvfølgelig have kage, og i min frygt for at der ikke skulle være nok, havde jeg lavet lige lovlig meget, men det var et stort hit blandt gæsterne. Jeg havde lavet chokolade lagkage med jordbær i, Oreo strawberry cheese cake samt banan/chokolade cupcakes, og så havde jeg bestilt de mest himmelske macarons fra http://www.cakeliciouscph.dk. Jeg havde faktisk aldrig smagt macarons før, men synes bare, de så så lækre ud – og hold da op! De smeltede bare i munden og smagte fantastisk. Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg skal have sådan nogle. Hvis man i øvrigt ikke selv orker at lave lagkage, så kan jeg varmt anbefale at bestille en hos dem. De laver nogle utrolig flotte kager. Du kan se deres kage fra Hectors “Cars” fødselsdag her: http://filiokusfiliorum.bloggersdelight.dk/2018/04/10/cars-temafoedselsdag/ og desuden finde mangle flere på deres Instagram “CakeliciousCopenhagen”.

Alle kagerne var superlækre, og især lagkagen var rigtig nem, da jeg havde snydt lidt og købt færdige bunde. Banan/chokolade cupcakes har jeg lavet mange gange før, men denne gang var de lige i skabet, fordi jeg havde købt bananerne i god tid forinden, så de kunne blive rigtig godt modne. Jeg vil gerne dele opskrifterne med jer, men de kommer i et særskilt indlæg i morgen. Den lækre Oreo strawberry cheese cake er dog tyvstjålet fra Copenhagen Cakes, og I kan derfor finde opskriften lige her: http://copenhagencakes.com/da/2016/09/27/dm-cheesecake-cheesecake-jordbaer-oreos/
Jeg kan virkelig anbefale at kigge på hendes side, hvis man mangler inspiration til kager. Hun er simpelthen så dygtig og har tilmed en meget inspirerende Instagram konto.

Aura sov fra kl. 10-12, hvilket passede perfekt da gæsterne kom kl. 13. Hun klarede dagen så flot. Da de første gæster kom, tog hun det stille og roligt, men jo flere der kom jo mere overvældende var det, og hun blev ret genert og ville kun være hos mig. Men da der lige var gået lidt tid, tøede hun lidt op, og selvom hun hele tiden holdte øje med mig, så kunne hun godt sidde lidt hos bedsteforældrene og nogle af de andre gæster. Hun fik virkelig mange gaver, og der var virkelig noget at holde styr på, for Hector og fætrene kunne slet ikke vente med at åbne gaverne. Da de begyndte selv at tage gaver fra gavebordet, måtte jeg lige sætte en stopper for det, for jeg skulle jo nå at se, hvilken gave der var fra hvem, og Aura skulle selvfølgelig selv være med til at åbne sine gaver. Så drengene blev sat på en række, og så måtte de komme frem en af gangen på skift og hjælpe Aura med en gave. Det fungerede meget godt, selvom de to andre næsten ikke kunne være i deres egen krop, mens de skulle vente.

Aura og hendes mormor

Det var virkelig en skøn dag. Sommetider når vi har så mange gæster, så er jeg nok lidt i min egen verden, som min bror så fint beskrev det. Men denne gang følte jeg mig faktisk afslappet og til stede, og det var virkelig dejligt. Jeg er også priviligeret, fordi jeg har en mand, som sørger for alt maden, og selvfølgelig er alle søde til at hjælpe til i løbet af dagen. Jeg fik til gengæld ikke taget så mange billeder, men lidt har også ret, og jeg fik jo heldigvis så mange fantastiske billeder af Aura på selve dagen.

Som sagt fik Aura sindsygt mange gaver. Lige da jeg så gavebordet, tænkte jeg: “Åh åh, hvor skal vi gøre af alle de ting?”, men heldigvis har hun fået en rigtig god blanding af legetøj og tøj, og tøjet fylder jo heldigvis ikke så meget. Det er nogle temmelig heldige og forkælede børn, vi har. Jeg håber, de vil vokse op og ikke tage det forgivet. Når jeg ser tilbage på min egen barndom, så er jeg i hvert fald meget taknemmelig for alt det, mine forældre gjorde for mig. Jeg har så mange gode minder fra mine fødselsdage og min barndom generelt. Jeg manglede aldrig noget – hverken materielt eller emotionelt. Det vil jeg gerne give videre til mine egne børn – og ja så elsker jeg bare at samle folk og fejre livets begivenheder og mine små vidundere.

Det var alt for nu.

 

Hokus, pokus, filiokus filiorum til vi ses igen!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 års fødselsdag